Pravila i uslovi korišćenja

 1. Dokumentom Pravila i uslovi korišćenja uređuje se način na koji sajt www.bačka palankanaklik.rs (u daljem tekstu: „sajt“) koristi, održava i objavljuje informacije. Korišćenjem bilo kog dela portala saglasni ste i prihvatate pravila i uslove korišćenja.
 2. Sve sadržaje sajta posetioci koriste na svoju odgovrnost i vlasnik ne snosi nikakvu odgovornost za štetu nastalu korišćenjem objavljenog sadržaja.
 3. Pravila i uslovi korišćenja odnose se na sve sadržaje i podatke (tekstualne, vizuelne i sl...) koji su objavljeni na ovom sajtu i važe za sve posetioce.
 4. Ni jedan deo sajta ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih. Korišćenje govora mržnje, vređanje i diskriminacija na rasnoj, nacionalnoj, verskoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi smatra se kršenjem pravila i uslova korišćenja sajta.
 5. Sajt je namenjen informisanju i pružanju relevantnih podataka o različitim proizvodima i pružaocima usluga u cilju transparentnosti i dostupnosti potrošačima.
 6. Uslovi poslovanja između vlasnika sajta i oglašivača regulisani su potpisivanjem ugovora o poslovno tehničkoj saradnji i predstavljaju interna pravila i uslove koji su unared dogovoreni i jasno definisani između vlasnika sajta i oglašivača.
  • Oglašivači pružaju informacije o svojim proizvodima i uslugama putem sajta, uključujući informacije o cenama proizvoda/usluga, te stoga vlasnik satja nije i ne može biti odgovoran za tačnost informacija vezanih za ponudu postavljenu na prezentaciji oglašivača.
 7. Upotreba kolačića se vrši radi što bolje prezentacije i fukcionisanja sajta. Kolačići (cookies) su male tekstualne datoteke koje se čuvaju na Vašem računaru, a koji se brišu nakon zatvaranja pretraživača. Ostali kolačići ostaju na Vašem računaru (dugotrajni kolačići) i prepoznaju ga sledeći put kada posetite naš sajt.
  • Na ovo ukazujemo iz razloga što kada sledeći put budete pristupili sajtu, stranica može "preuzeti" ili “dopreti” do podataka koji su sačuvani u kolačiću, kako bi sajt bilo obavešten o Vašoj prethodnoj korisničkoj aktivnosti.
  • Možete sprečiti čuvanje kolačića izborom opcije “block cookies” u podešavanjima Vašeg pretraživača. Međutim, ovo može ograničiti funkcionalnost sajta i samim tim naših usluga koje Vam putem sajta pružamo.
  • Posetom sajta, određeni podaci će ostati zabeleženi i to se uglavnom odnosi na anonimne informacije, kojima se ni na koji način ne ugrožava Vaš identitet niti na bilo koji način dovodi u pitanje Vaša privatnost. Radi se o sledećim informacijama:
   • Vaša IP adresa ili IP adresa proxy servera;
   • ime domena;
   • naziv internet provajdera, shodno konfiguracije Vaše ISP veze;
   • datum i vreme Vaše posete internet stranici;
   • dužini Vaše posete;
   • stranice na koje ste pristupili;
   • koliko puta ste pristupili našem sajtu u određenom vremenskom roku;
   • URL adresi datoteke koju ste pogledali i informacije koje se odnose na nju;
   • Internet stranica koja Vas je uputila na našu internet stranicu;
   • i operativni sistem koji Vaš računar koristi.
 8. Google Analytics
  • Naša internet stranica koristi Google analitku, uslugu web analitike koju pruža Google Inc. (“Google”). Google analitika koristi “kolačiće”, informacije koje generišu kolačiće o Vašoj upotrebi ovog sajta (uključujući i Vašu IP adresu) će se preneti na Google server u Sjedinjenim Američkim Državama i tamo se čuvati. Google će koristiti ove informacije da proceni Vašu upotrebu internet stranice, da sastavlja izveštaje o aktivnostima internet stranice za operatere internet stranice i da pruži druge usluge vezane za aktivnosti internet stranice i korišćenje interneta. Google može preneti ove informacije i na treće lice ako to zahteva zakon ili ako treća lica obrađuju ove podatke u ime Google-a. Google neće povezivati Vašu IP adresu sa bilo kojim drugim Google podacima pod bilo kojim okolnostima. Možete da sprečite instalaciju kolačića tako što ćete podesiti softver pretraživača shodno tome. Možete odbiti prikupljanje i korišćenje Vaše IP adrese od strane Google analitike u bilo koje vreme, s tim što odbijanje ima pravnu snagu od momenta odbijanja i ne deluje retroaktivno.
 9. Izuzeće od odgovornosti
  • Sajt koristite na sopstveni rizik i snosite punu odgovornost za materijalnu i nematerijalnu štetu, direktnu i indirektnu koja nastane iz korišćenja ili je u nekoj vezi sa korišćenjem internet sajta ili njegovog sadržaja. Ne garantujemo da će sajt funkcionisati bez prekida i grešaka kao ni da ne postoji opasnost od računarskih virusa ili drugih štetnih komponenti.